Анастасія Заворотнюк біографія, фільмографія

Ананстасія Заворотнюк біографія, фільмографія відомої російської актриси та телеведучої викладена в цій статті.

Анастасія Заворотнюк біографія

Заворотнюк Анастасія Юріївна народилася 3 квітня 1971 року в Астрахані в театрально-телевізійної сім’ї.

Мати – народна артистка РРФСР Валентина Борисівна Заворотнюк, працювала в Астраханському ТЮГу. Батько, Юрій Андрійович Заворотнюк, телережисер, член академії Російського телебачення.

У 1988-1989 роках навчалася на історичному факультеті Астраханського державного педагогічного інституту. Закінчила Школу-студію при МХАТ ім. Чехова (1993, курс Авангарда Леонтьєва).

У 1993-2004 – актриса Московського театру-студії під керівництвом Олега Табакова.

Заслужена артистка Російської Федерації (2006).
В якості телеведучої виступала на різних телеканалу, в тому числі на “Першому каналі”, СТС, телеканалі “Україна” та ін.

Анастасія Заворотнюк особисте життя

Анастасія Заворотнюк була заміжньою тричі. Шлюб із першим чоловіком, німецьким бізнесменом, тривав близько року. З другим чоловіком, Дмитром Стрюковим вона прожила кілька років у Лос-Анджелесі, де вони разом відкрили аґентство елітної нерухомості. У шлюбі з Дмитром Стрюковим народилося двоє дітей — Анна та Майкл.

З 2006 до весни 2008 року Анастасія Заворотнюк зустрічалася з Сергієм Жигуновим.

З 22 вересня 2008 одружена з фігуристом Петром Чернишовим

Анастасія Заворотнюк фільмографія

2015 Провокатор :: начальниця Антона
2015 Відділ :: Ольга Ільїна, майор, слідчий СК
2015 Чужа мила :: Наталія :: головна роль

2014 Я більше не боюся :: Віра Кольцова :: головна роль
2014 Сім’я 3Д :: Віка Дергунова
2014 Мами-3 :: Надія :: головна роль

2013 Жінки на межі :: Марина Станіславівна Руденко, перукар

2012-2013 Не плач по мені, Аргентина! :: Христина Крилова :: головна роль
2012 Господиня “Білих ночей” :: Марина :: головна роль
2012 Полювання на гауляйтера (Білорусь, Росія, Україна) :: Галина Помазан :: головна роль
2012 Мами :: Надія Пушкарьова :: головна роль, телеведуча

2011 Службовий роман. Наш час :: Ольга Рижова
2011 Наречений по оголошенню :: Віра Зарайська :: головна роль
2011 Будинок на краю :: Ганна :: головна роль

2010 Аманда О :: Аманда О :: головна роль, співачка і актриса

2009 Гоголь. Найближчий :: Олександра Осипівна Смирнова-Россет
2009 Артефакт :: Вона :: головна роль

2008 Неидеальная жінка :: Любаня :: головна роль

2007 Шекспіру і не снилося :: Лизон :: головна роль, шахрайка
2007 Код апокаліпсису :: Даша :: головна роль

2004-2008 Моя прекрасна няня :: Вікторія Володимирівна Прутковська :: головна роль

2002 Пристрасті по Бумбараш (телеспектакль) :: Варя
2002 Спадкоємець :: Настя, дочка священика

1997 Матроська тиша (телеспектакль) :: Таня
1993 Відважна парочка :: Лизка :: головна роль
1992 Чайка (короткометражний)
1992 Машенька :: Машенька :: головна роль
ОЗВУЧУВАННЯ
2013 Папуга Club (анімаційний)
1988 Нові пригоди Вінні Пуха | New Adventures of Winnie the Pooh, The (США, анімаційний) :: Крістофер Робін

Участь у фільмі
2007-2015 Моя правда (Україна, документальний)
2007 Любов Поліщук. Останні 24 години (документальний)

Анастасія Заворотнюк нагороди

2006 – почесне звання «Заслужений артист Російської Федерації» – за заслуги в галузі мистецтва
2005 – лауреат премії «Золотого Остапа» в номінації «Краща жіноча комедійна роль» – за роль няні Вікторії Прутковської в комедійному телесеріалі «Моя прекрасна няня»
2005 – лауреат премії «Обкладинка року» в номінації «Відкриття року»
2005 – лауреат премії «Top X Sexy» в номінації «Найсексуальніша актриса»
2005 – лауреат національної телевізійної премії «ТЕФІ-2005» у категорії «Обличчя» в номінації «Виконавиця жіночої ролі в телевізійному фільмі / серіалі» – за роль няні Вікторії Прутковської в комедійному телесеріалі «Моя прекрасна няня»
2005 – лауреат премії журналу «Glamour» в номінації «Телевізійна актриса року» (Росія)
2005 – лауреат премії «Золота сімка» в номінації «Вітчизняна актриса секс-символ»
2006 – лауреат премії «Теленеделя» в номінації «Краща телеактриса року»
2007 – лауреат премії «Золота сімка» в номінації «Краща актриса»
2007 – лауреат 2-ї премії ФСБ в номінації «Акторська робота» – за роль офіцера ФСБ в художньому фільмі «Код Апокаліпсису».
2008 – лауреат премії «Золота сімка» в номінації «Краща актриса»

Додати коментар

Відповісти

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *