Ірина Розанова біографія, фільмографія

Ірина Розанова біографія, фільмографія відомої та талановитої акторки викладена в цій статті.

Ірина Розанова біографія, фільмографія

Розанова Ірина Юріївна народилася 22 липня 1961 в Рязані в акторській родині. Мати – актриса Рязанського драматичного театру Зоя Бєлова. Так що Ірина виросла за кулісами. У 6 років зіграла свою першу роль на театральній сцені.

Відразу після школи поїхала поступати в ГІТІС, але провалилася і повернулася до Рязані. Влаштувалася в театр костюмером, брала участь в масовці. Потім зробила другу спробу вступити в ГІТІС – цього разу вдалу.

Закінчила ГІТІС в 1984 році (вчилася на курсі Оскара Ремеза).
1984-1988 рр. – Актриса театру ім. Маяковського.
1988-1991 рр. – Актриса театру – студії “Людина”.
1991-1998 рр. – Актриса театру на Малій Бронній.
1998-1999 рр. – Актриса Театру Ленінського комсомолу.
Грає в антрепризах.

Заслужена артистка Росії (1995).
Народна артистка Росії (2007).

Ірина Розанова особисте життя

Ірина Розанова була одружена з режисером Євгеном Каменьковічем, продюсером Тимуром Вайнштейном і оператором Григорієм Бєлєньким. Потім жила у фактичних шлюбах з режисером Дмитром Месхієвим, а до 2011 року – з режисером Бахтіяром Худойназаровим.

Ірина Розанова фільмографія

2016 Міліцейська сага

2015 З дна вершини
2015 Непідкупний :: Єлизавета Максимівна :: головна роль, мама Ольги
2015 В ім’я любові :: мати Насті

2014 Вчителі :: Тамара Семенівна Луцик :: головна роль, завуч
2014 Впізнай мене, якщо зможеш :: Марина Іванівна Авдєєва, мати Іллі і Миті

2013 Попіл :: Надія Львівна Гурова, капітан медичної служби
2013 Невидимки :: Інеса Іванівна, начальниця Муравйова
2013 Гюльчатай. Заради любові :: Наталія Карлівна, мати Паші
2013 Василіса :: Катерина Карлівна Рязанова
2013 Берега моєї мрії :: Ніна Миколаївна Крилова, мати Олексія
2013 Берега :: Валентина Григорівна Вершиніна, мати Сергія

2012 З Новим роком, мами! :: Віра Євгенівна :: головна роль
2012 Катерина. Інша життя :: Лідія Горіна :: головна роль
2012 Все почалося в Харбіні :: Агрипина Іванівна Коваль (тітка Груня), сестра Мотрони
2012 Без сліду :: Марія Олексіївна Позолянская :: головна роль

2011 Фурцева :: Катерина Фурцева :: головна роль
2011 Петро Перший. Заповіт :: імператриця Катерина :: головна роль
2011 На край світу :: Вілена Щербакова
2011 Катерина-3. Сім’я :: Лідія Горіна :: головна роль
2011 Каменська-6 :: Тетяна :: головна роль, дружина Стасова
2011 Жуков :: Лідія Русланова
2011 Дорога моя людина :: Аглая Петрівна Устименко, тітка Володимира
2011 Два дні :: Лариса Петрівна
2011 Гюльчатай :: Наталія Карлівна, мати Паші
2011 Безприданниця :: Аріна Гнатівна, мати Лариси

2010 Чужий в будинку :: мама
2010 Іронія любові (Казахстан, Росія) :: мама Івана
2010 Дочка Якудзи | Doch yakudzy :: тітка Марфа
2010 Достоєвський :: Лізавета Федорівна Корвін-Круковська
2010 Анжеліка :: Ольга :: головна роль, мати Анжеліки

2009 Терор любов’ю :: Антоніна :: головна роль
2009 Скелет у шафі :: Катя
2009 Катерина. Повернення любові :: Лідія Горіна :: головна роль
2009 Інсайт (Білорусь) :: Ганна Бєлова :: головна роль
2009 Вербну неділю :: Євдокія Сергіївна Кочеткова (Дуся-Колодниця), співкамерниця Оксани, прийомна мати Павли

2008 Стиляги :: мати Користі
2008 Старша дружина :: Баира :: головна роль
2008 Провінціалка :: Світлана Зоріна :: головна роль, мати Марка
2008 Листоноша
2008 Зброя :: Світлана Тихомирова
2008 Каменська-5 :: Тетяна Томіліна

2007 Приватне замовлення :: Ганна Бєлова
2007 Чайка (фільм-спектакль) :: Ірина Миколаївна Аркадіна
2007 Сищик Путілін :: Олена Карлівна, дружина професора
2007 Травень :: Галина Сергіївна, мама Миколи
2007 Лузер :: Віра Петрівна :: головна роль, дружина Павла Добудько
2007 Заповіт Леніна :: Зоя Іванівна
2007 Глянець :: Аліна

2006 Танкер Танго :: Раїса :: головна роль
2006 Зв`язок :: Таня
2006 Невірність :: Віра Семенівна Кожем’якіна
2006 Катерина :: Лідія Вікторівна Горіна :: головна роль
2006 Зачарована ділянка :: Клавдія
2006 9 місяців :: Лена Іванова, крановщица

2005 Коханка :: Олена Юріївна Анурова :: головна роль
2005 Коля-перекотиполе :: Валя
2005 Велика прогулянка :: Рита, продюсер

2004 Жінки в грі без правил (Білорусь, Росія) :: Ольга Передреева :: головна роль
2004 Панове офіцери :: Галина :: головна роль
2004 Ар’є | Arje (Росія, Ізраїль, Литва) :: Зурабова

2003 Ділянка :: Клавдія, продавщиця
2003 Спас під березами :: Валентина
2003 Російські амазонки-2 :: Валерія Астахова :: головна роль
2003 Лінії долі :: Катерина Вершиніна :: головна роль
2003 Каменська-3 :: Тетяна Григорівна Томіліна
2003 Даша Васильєва. Любителька приватного розшуку -1 :: Соня Арцеулова

2002 Спартак і Калашников :: Снежанна, власниця елітного готелю для собак
2002 Російські амазонки :: Валерія Астахова :: головна роль, льотчик-інструктор
2002 Льодовиковий період :: Ніна Долгачёва :: головна роль, начальник РУОП
2002 Каменська-2 :: Тетяна Томіліна
2002 Щоденник камікадзе :: мати Вадима
2002 Брейк-пойнт | Break Point (Росія, Польща) :: Наташа, мати Асі

2001 Фаталісти :: Клео :: головна роль
2001 Саломея :: Ликера Яківна
2001 П’ятий кут :: Жанна :: головна роль
2001 Механічна сюїта :: Ольга, продавщиця
2001 Жизнь забавами полна :: Віра Миколаївна
2001 Дикунка :: Марія Петрівна, дружина Олександра Ашметьева
2001 Охоронці пороку (Росія, Україна) :: Діана

2000 Два товариша :: Катерина Василівна, мати Валери

1999 Ворошиловський стрілок :: Ольга, мама Каті

1998 Убити лицедія (Білорусь) :: Ірина Леонідова, колишня театральна актриса
1998 Примадонна Мері :: Тетяна Смирнова :: головна роль
1998 Привіт від Чарлі-трубача :: Алена
1998 не послати нам … гінця? :: Люба, дружина Івана
1998 На ножах :: Олександра
1998 Коли всі свої :: Рита :: головна роль

1997 Діти понеділка :: Ліда Овдеева :: головна роль

1996 Королі російського розшуку :: Настя

1995 Чорна вуаль :: Олімпіада Олексіївна Ратісова
1995 Дрібний біс :: Варвара :: головна роль

1994-1998 Петербурзькі таємниці :: Наташа

1994 Прохиндиада-2 :: Марина Олегівна Пригунова, журналістка
1994 Примара будинку мого :: Аня-міліціонер
1994 Зона Любе :: дружина “Сильного”

1993 Особисте життя королеви :: Ніна Корольова :: головна роль
1993 Альфонс :: Алечка, улюблена Вови Бокин

1992 Пам’ятаєш запах бузку … :: Лідія Вікторівна Рябова :: головна роль
1992 На тебе уповаю :: Іра
1992 Маленький гігант великого сексу :: сувора жінка
1992 Анкор, ще анкор :: Люба Антипова :: головна роль
1992 22 червня, рівно в 4:00 … :: Тетяна Олексіївна Брагіна :: головна роль

1991 Циніки :: Марфуша
1991 Плащаниця Олександра Невського :: Маша :: головна роль

1990 Смерть у кіно :: Капітоліна
1990 Система “Ніпель” :: Секретарка Бамбука
1990 Хмара-рай :: Валя
1990 Летючий голландець :: Шура Фролова
1990 Катафалк :: Маша, “блаженна” ларечніца
1990 Гамбрінус :: Катя

1989 Софія Петрівна :: Ерна Семенівна, друкарка
1989 Інтердівчинка | Intergirl (СРСР, Швеція) :: Сіма- “Гулівер”
1989 За прекрасних дам! :: Надя
1989 Биндюжник і король :: Маруся :: головна роль, кохана Менделя Крика

1988 Слуга :: Марія
1988  Сім днів Надії :: Надія Родіонова :: головна роль
1988  Радості земні :: Таня
1988  Пропоную руку і серце :: Людмила
1988  Отці :: Лариса, дружина Володимира

1987 Наездники (кіноальманах) :: Антоніна
1987 Мирний час Романа Шмакова
1987 Гра в детектив. Випуск 1 (телеспектакль) :: служниця
1987 Одного разу збрехавши … :: Таня

1987 Де знаходиться нофелет? :: Валентина, дружина Геннадія
1987 Везучая :: епізод

1986-1988 Життя Клима Самгіна :: Тося

1 986 При відкритих дверях :: співробітниця заводу
1 986 Кінець операції “Резидент” :: Ольга Кострова
1 986 Алий камінь :: Наташа Соколова :: головна роль

1985 Подружка моя :: Люся, подружка Тані (дебют в кіно), озвучание – Н.Казначеева

ВОКАЛ
1 997 Діти понеділка

Участь у фільмі
2011 Олена Яковлєва. ІнтерЛеночка (документальний)
2007 Образити королеву. Вія Артмане (документальний)
2006 Три вальса (документальний)

Додати коментар

Відповісти

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *