Оксана Акиньшина біографія, фільмографія

Оксана Акиньшина біографія, фільмографія кіноаторки викладена в цій статті.

Оксана Акиньшина біографія, фільмографія

Акіньшина Оксана Олександрівна народилася 19 квітня 1987 року в Ленінграді в родині автослюсаря і бухгалтера, у неї є молодша сестра. Займалася в модельному агентстві, керівник якого зобов’язала всіх дівчаток прийти на кастинг до режисера Сергія Бодрова-молодшого. Оксана прийшла на проби без ентузіазму, але пройшла кастинг, і вперше з’явилася на екрані в драмі Бодрова «Сестри» в 13 років.

Оксана Акиньшина особисте життя

До п’ятнадцяти років зустрічалася з актором Олексієм Чадовим, після чого жила з Сергієм Шнуровим. У 2008 році познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком – Дмитром Вікторовичем Литвиновим (нар. 6 листопада 1976), генеральним директором піар-компанії «Планета Інформ». 2 червня 2009 у них народився син Філіп.

Оксана зустрічалася з актором і співаком Олексієм Воробйовим. Вони розлучилися на початку травня 2011 року

15 січня 2013 у Акіньшиної і кінопродюсера Арчила Геловані народився син Костянтин

Оксана Акиньшина нагороди

Приз на фестивалі «Кінотавр» за «Кращий акторський дует» (2001)
Приз на фестивалі «Сузір’я» в номінації «Дебют» (2001)
Приз на Всеросійському фестивалі візуальних мистецтв за «Кращу жіночу роль» (2001)
Приз на тринадцятому Міжнародному кінофестивалі в Стокгольмі (2002) – номінація «Краща жіноча роль»
Кінопремія Шведської кіноакадемії «Золотий Жук» – номінація «Головна жіноча роль»
Приз глядацьких симпатій у конкурсі «Краща актриса Швеції» (2002)
Приз на третьому фестивалі Європейського кіно в Штутгарті – «Кращою молодої перспективної актрисі» (2003)
Переможець премії «Собака.ru ТОП 50» Найзнаменитіші люди Петербурга в номінації «Кіно» (2009)

Оксана Акиньшина фільмографія

2015 Петля Нестерова
2015 Кожному своє :: Оксана, мати Клима
2015 Борець :: Віра :: головна роль
2015 SOS, Дід Мороз або Всі збудеться!
2015 8 нових побачень :: Віра
2015 Дитячий світ
2015 SuperБоброви

2012 8 перших побачень :: Віра Казанцева :: головна роль

2011 Самогубці | Suicides :: Марина :: головна роль
2011 Куди тече море (короткометражний) :: головна роль
2011 Висоцький. Дякую, що живий :: Тетяна Івлєва, подруга поета

2010 Заметіль :: Варя :: головна роль

2009 Я :: Ніна

2008 Стиляги :: Користь :: головна роль
2008 Райські птахи (Україна, Росія) :: Катенька :: головна роль

2007 Ворог номер один :: Катя :: головна роль

2006 Зворотний відлік :: Ганна :: головна роль, колишня хакерша
2006 Москва Зеро | Moscow Zero (США, Іспанія, Великобританія) :: Люба
2006 Капітанові діти :: Поліна Гриньова :: головна роль, молодша дочка Валентина та Надії, старшокласниця
2006 Вовкодав з роду Сірих Псів :: кнесинкою Єлень :: головна роль

2004 Перевага Борна | Bourne Supremacy, The (Німеччина, США) :: Ірена НЕСКОМ
2004 Ігри метеликів :: Зоя
2004 Жінки в грі без правил (Білорусь, Росія) :: Алка :: головна роль

2003 Південь | Zuiden, Het (Данія, Нідерланди)
2003 Каменська-3 :: Іра Терьохіна (фільм 1)
2003 Жіночий роман :: Ксенія

2002 Ліля назавжди | Lilja 4-ever (Швеція, Данія) :: Ліля :: головна роль
2002 У русі :: Аня

2001 Сестри :: Світу Малахова :: головна роль, старша сестра

Додати коментар

Відповісти

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *