Олександр Стефанович біографія, фільмографія

Олександр Борисович Стефанович – радянський, російський кінорежисер, письменник і сценарист.

Олександр Стефанович біографія

Олександр Стефанович народився в 13 грудня 1944, в Ленінграді.

Закінчив режисерський факультет ВДІКу ( 1969, майстерня Г. Козинцева ). Працював на Ленінградському телебаченні, Ленінградської студії документальних фільмів.

Зняв понад 40 документальних фільмів, в тому числі про видатних діячів вітчизняного та світового мистецтва – Йосипа Бродського, Юрія Любимова, Зураб Церетелі, Лені Ріфеншталь та інших.

Автор автобіографічного роману «Я хочу твою дівчину», книги «День божоле».

Був одружений на актрисі Наталії Богуновій, Аллі Пугачовій.

Олександр Стефанович та Алла Пугачова

александр стефанович и пугачеваВ 1976 Алла познайомилася з ленінградським режисером Олександром Стефановичем. Їх роман почався в ресторані «Еловая шишка» 24 листопада 1976 року.

Їхній шлюб (до речі, гроші на весілля були позичені у Сергія Михалкова) тривав з 1976 -го по 1980 -й, і саме ці роки критики вважають золотим століттям у творчості Пугачової. Тоді на екрани країни вийшов фільм «Жінка, яка співає», був записаний її перший сольний альбом «Дзеркало душі», з’явився міфічний композитор Борис Горбонос, як потім виявилось її псевдонімом, країна наповнилася анекдотами і чутками про творчість та особисте життя Пугачової, співачка почала збирати стадіони. Саме тоді Стефановичем був створений сценічний образ Примадонни, який не змінюється вже стільки років.

Як би то не було, через кілька років чоловік і дружина перестали бути «однією сатаною», стосунки охололи, почастішали сварки, і у Пугачової почався роман з Євгеном Болдіним. Після розлучення в якості символічної помсти Стефанович зняв головну суперницю колишньої дружини – Софію Ротару – у драмі «Душа», в якій спочатку героїнею повинна була бути Пугачова.

До речі, після розлучення з Пугачовою він так і не одружився.

Олександр Стефанович фільмографія

РОЛІ В КІНО
2014 Кураж :: Алекс (наши дні) :: главная роль

1981 Душа :: Сева

1966 Прощай :: Саня Юровский

УЧАСТЬ В ФІЛЬМАХ
2014 Не сыграно, не спето (документальный)
2013 Неизвестные Михалковы (документальный)
2013 Марина Влади. Я несла свою беду (документальный)
2013 Большая перемена. Последняя любовь Генки Ляпишева (документальный)

1988 Два часа с бардами (документальный)

РЕЖИСЕР
2014 Кураж
2011 Мечеть Парижской Богоматери (документальный)
2004 Время жестоких
2001 Курортный роман
2001 Осенний блюз
1988 Два часа с бардами (документальный)
1985 Начни сначала
1981 Душа
1979 Пена
1977 Диск (документальный)
1974 Дорогой мальчик
1972 Вид на жительство
1970 Один час с Козинцевым, или Семь мнений (документальный)
1967 Все мои сыновья (документальный)

СЦЕНАРИСТ
2014 Кураж
2005 Авантюристка
1988 Два часа с бардами (документальный)
1985 Начни сначала
1981 Душа
1979 Пена
1977 Диск (документальный)
1974 Дорогой мальчик
1967 Все мои сыновья (документальный)

Додати коментар

Відповісти

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *