Світлана Ходченкова біографія, фільмографія

Світлана Ходченкова біографія, фільмографія відомої акторки театру та кіно в цій статті.

Світлана Ходченкова біографія

Ходченкова Світлана Вікторівна народилася 21 січня 1983 року в Москві.

Довгий час жила з матір’ю в місті Залізничному. З 15-ти років працювала моделлю, півроку жила в Японії.

Навчалася в ВТУ ім. Щукіна (курс Михайла Борисова, 2001-2005).

Головна роль у фільмі Станіслава Говорухіна “Благословіть жінку” (2003) стала для молодої актриси дебютом в кіно. Режисер побачив Ходченкову в масовці і вирішив, що саме вона краще відповідає його творчим задумам.

Світлана Ходченкова особисте життя

13 грудня 2005 вийшла заміж за актора Володимир Яглич. Актори були знайомі ще по інституту. Після весілля змінила прізвище, але в кіно і на сцені використовує дівоче прізвище. Влітку 2010 року вони розлучилися.

З 2011 року зустрічається з московським бізнесменом Георгієм Петришин. 28 травня 2015 Петришин зробив актрисі пропозицію на сцені театру

Світлана Ходченкова фільмографія

2016 Тінь
2016 Однокласниці :: Віка

2015 Мурка
2015 Мата Харі :: Златка Дженіч
2015 Воїн :: дружина старшого брата
2015 Вікінг :: Ірина :: головна роль
2015 Кривава леді Баторі | Lady of Csejte (Росія, США) :: графиня Єлизавета Баторі :: головна роль
2015 Кінець прекрасної епохи
2015 Гороскоп на удачу :: Лена Карякіна :: головна роль, донька олігарха
2015 Весь цей джем | All That Jam :: Яна

2014 Чемпіони :: Світлана Журова :: головна роль, ковзанярка
2014 Кат :: Ірина Лаврова, колишня артистка кордебалету
2014 Кохання у великому місті-3 :: Настя :: головна роль
2014 Любить – не любить :: Ірина :: головна роль, журналістка
2014 Купрін :: Женя
2014 Щоденник мами першокласника :: Маша :: головна роль, мама Васі Скворцова
2014 Авантюристи :: Катя :: головна роль

2013 Росомаха: Безсмертний | Wolverine, The (США) :: Вікторія / Гадюка :: головна роль
2013 Острів везіння :: Олена :: головна роль
2013 Василиса :: Василиса :: головна роль

2012 Ржевський проти Наполеона (Росія, Україна) :: Наташа Ростова / ад’ютант імператора
2012 Мосгаз :: Ірина Лаврова :: головна роль, артистка кордебалету
2012 Метро :: Ірина Гаріна :: головна роль, дружина Андрія, коханка Влада
2012 Метод Лаврової-2 :: Катерина Андріївна Лаврова :: головна роль, капітан поліції
2012 Мами :: Козирєва
2012 8 перших побачень :: дівчина в таксі

2011 Шпигун, вийди геть! | Tinker, Tailor, Soldier, Spy | Dame, König, As, Spion (Великобританія, Німеччина, Франція) :: Ірина
2011 Здивуй мене :: Багіра :: головна роль
2011 Службовий роман. Наш час :: Людмила Прокопівна Калугіна :: головна роль
2011 П’ять наречених :: Настя Карпова, наречена Вадима
2011 Метод Лаврової :: Катерина Андріївна Лаврова :: головна роль
2011 Короткий курс щасливого життя :: Саша Усова :: головна роль
2011 За тобою :: Кіра :: головна роль
2011 Вагітний :: прокурор

2010 Робінзон :: Лена Балунова, дружина Лешко
2010 Кохання у великому місті-2 :: Настя :: головна роль
2010 Банди :: Ганна Владиславівна Єгорова :: головна роль

2009 Кохання у великому місті (Росія, Україна) :: Настя
2009 Пастка (Україна) :: Ліліана :: головна роль
2009 Коли ми були щасливі :: Олена Вікторівна Синцова :: головна роль
2009 В гостях у $ kazki (не був завершений) :: Ярослава
2009 Аптекар :: Любов Миколаївна :: головна роль

2008 Шалений янгол :: Алена Некрасова :: головна роль
2008 Тихе сімейне життя :: Марія Тимофіївна
2008 Маленька Москва | The little Moscow | Mala Moskwa (Польща) :: Віра Свєтлова / дочка Віри :: головна роль

2007 Реальний тато :: Людмила :: головна роль, завуч школи
2007 Остання репродукція :: Олена та її копія :: головна роль, кохана Федора Лосєва
2007 Нульовий кілометр :: Аліна :: головна роль

2006-2007 Моя Пречистенка :: Агнія Тихомирова

2006 Чотири таксисти і собака-2 :: Козиркіна, інспектора податкової інспекції
2006 Псевдонім “Албанець” :: Галина Єрмолаєва
2006 Дружина Сталіна :: Женя, дружина Павла Аллілуєва

2005 Талісман любові :: Кассандра :: головна роль, ясновидиця
2005 Ріелтор :: Маша, кохана дівчина Аркадія
2005 Самотність любові :: Ірина :: головна роль, колишня балерина, дружина Прадо
2005 Не хлібом єдиним :: Надя, дружина Дроздова :: головна роль, вчителька російської мови

2004 Мисливці за іконами :: Неждана :: головна роль, сільська дівчина
2004 Карусель :: Тамара Онєгіна :: головна роль

2003 Благословіть жінку :: Віра :: головна роль

Додати коментар

Відповісти

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *