Ярослав Бойко біографія, фільмографія

Ярослав Бойко біографія, фільмографія відомого актора театру та кіно викладена в цій статті.

Ярослав Бойко біографія

Ярослав Бойко народився 14 травня 1970 року в Києві. Мама працювала заступником директора фотоательє, ростила сина одна. Бабуся була майором інженерних військ, дядько – капітаном першого рангу військово-морського флоту.

Під впливом родичів він з дитинства мріяв стати військовим, тому після восьмого класу спробував вступити до Київське суворовське військове училище, але провалився на іспитах через великий конкурс. У школу повертатися не захотів і вступив до Київського механіко-металургійного технікуму (нині – Київський механіко-технологічний коледж), де навчався за спеціальністю «технік-технолог порошкової металургії», звідки пішов під час практики на третьому курсі.

Відслуживши в лавах Радянської армії, Ярослав вступив до Київського театрального інституту ім. І. К. Карпенка-Карого. Навчання в інституті велося українською мовою, з яким у Бойка були проблеми (погана вимова), йому дорікали русизмами. Тому через рік він поїхав до Москви і вступив у Школу-студію МХАТ на акторський курс Алли Покровської, де, у свою чергу, з’ясувалося, що він говорить з південним акцентом,  і йому довелося багато займатися сценічною мовою. У 1994 році за свої успіхи в навчанні він навіть був удостоєний премії як кращий серед студентів творчих вузів столиці.

У 1995 році Ярослав Бойко отримав диплом про вищу акторському освіті і був прийнятий на роботу в Московський театр-студію Олега Табакова. Також він працював в МХТ імені А. П. Чехова.

Ярослав Бойко особисте життя

Ярослав Бойко одружений на хореографі і танцівниці Рамуні Ходоркайте, яка закінчила Вільнюське хореографічне училище і балетмейстерський факультет ГІТІСу. Подружжя виховує двох спільних дітей – сина Максима (нар. 1999) і дочку Емілію (нар. 17 серпня 2003)

У Ярослава є ще позашлюбний син Ян (нар. 19 липня 2002) від актриси Євгенії Добровольської. Швидкоплинний роман між Ярославом і Євгенією трапився в 2001 році, під час їхніх спільних зйомок у фільмі «Підозра», але стосунки на стороні не змогли зруйнувати шлюб актора.

Захоплення
Актор Ярослав Бойко захоплюється боксом, фехтуванням, плаванням, великим тенісом. З дитинства є вболівальником футбольного клубу «Динамо-Київ»

Ярослав Бойко фільмографія

2014 Чоловік на годину (Україна) :: Федір Голованов :: головна роль
2014 Горчаков (Україна) :: Ігор Свєтлов
2014 Брат за брата-3 (Росія, Україна) :: Ігор Свєтлов :: головна роль

2013 Шерлок Холмс :: Вікі, посол Америки
2013 Знайти чоловіка у великому місті :: Олексій Малишев :: головна роль, архітектор
2013 Хтось втрачає, хтось знаходить :: Клим Кремньов :: головна роль
2013 Дружина офіцера :: Костянтин Олексійович Пашин :: головна роль, капітан
2013 Берега любові :: Федір :: головна роль, чоловік Віри
2013 Бальзаківський вік, або всі чоловіки сво … 5 років потому :: Олександр Іванович Шерстнёв, пластичний хірург
2013 Ангел або демон :: Вадим Аверін, батько Маші

2012 Завжди говори “завжди” -9 :: Сергій Баришев :: головна роль
2012 Завжди говори “завжди” -8 :: Сергій Баришев :: головна роль
2012 Брат за брата-2 (Росія, Україна) :: Ігор Свєтлов :: головна роль

2011-2 013 Сімейний детектив :: Євген Гордєєв :: головна роль

2011 Три дні з придурком :: Михайло кріпиться, тато Гриші і Макса
2011 Срочно в номер-3 :: Кирило Данилов :: головна роль
2011 Домработница :: Єгор Фролов :: головна роль, бізнесмен
2011 Завжди говори “завжди” -7 :: Сергій Баришев :: головна роль

2010 Родинне вогнище :: Дмитро Михайлович Титов :: головна роль, військовий лікар
2010 Майстер :: Сергій Шумілін :: головна роль
2010 Громадянка начальниця :: Ігор Ушаков
2010 Завжди говори “завжди” -6 :: Сергій Баришев :: головна роль
2010 Брат за брата (Росія, Україна) :: Ігор Свєтлов :: головна роль, оперативник з Москви, капітан

2009 Суд :: Гліб Миколайович Мурга :: головна роль, прокурор
2009 Одну тебе кохаю :: Ігор
2009 Лісовик. Продовження історії :: Шон Кроуфорд, чоловік Ірини
2009 Група “Zeta”. Фільм другий :: Лазарєв Степан Якович
2009 Завжди говори “завжди” -5 :: Сергій Баришев :: головна роль
2009 Бумеранг з минулого :: Ігор Миколайович :: головна роль, син Миколи Самойлова
2009 Анна Кареніна :: Олексій Кирилович Вронський :: головна роль

2008 Срочно в номер-2 :: Кирило Данилов :: головна роль
2008 Побічний ефект :: Павло Грічіхін :: головна роль, журналіст
2008 Парі на любов :: Роман :: головна роль
2008 Віддалені наслідки :: Новак Іван, майор міліції
2008 Ми дивно зустрілися :: Віктор Сергійович :: головна роль
2008 Чоловік для життя, або На шлюб не претендую (Україна) :: Гліб :: головна роль
2008 Материнський інстинкт :: Ігор Борисович Бойков :: головна роль
2008 Лід в кавовій гущі (Україна) :: Максим Сергійович :: головна роль
2008 Катарсис (Україна)

2007 Терміново в номер :: Кирило Данилов :: головна роль
2007 Скульптор смерті :: Віктор Хват :: головна роль, слідчий прокуратури
2007 Група “Zeta” :: Лазарєв Степан Якович
2007 Завжди говори “завжди” -4 :: Сергій Баришев :: головна роль

2006 Скарб :: Степан :: головна роль
2006 Спокуса (Білорусь) :: Сергій Галахов :: головна роль, бізнесмен, коханий Ольги
2006 Копальня-2. Золота лихоманка :: Романов Сергій Петрович :: головна роль
2006 Копальня :: Сергій Романов :: головна роль, геолог
2006 Обережно, блондинки! (Україна) :: Андрій
2006 Євлампія Романова. Слідство веде дилетант-3
2006 Виклик-1 :: Сергій Тутов
2006 Завжди говори “завжди” -3 :: Сергій Баришев :: головна роль
2006 Ваша честь :: Гліб Миколайович Мурга :: головна роль, прокурор

2005 Я тебе обожнюю … :: Син Олександр :: головна роль
2005 Чердачная історія :: Сергій :: головна роль
2005 Охота на асфальте :: Костянтин Савін :: головна роль, капітан міліції
2005 Одна тінь на двох :: Андрій Данилов :: головна роль, головний архітектор
2005 Невідкладна допомога-2 :: Олег Олександрович Громов :: головна роль, лікар бригади
2005 Молоді й щасливі :: Микола Веригин
2005 Зірка епохи :: Борис Горбатов, письменник
2005 Неділю в жіночій лазні :: Олексій :: головна роль
2005 Бухта Філіпа :: Освальд

2004 Я тебе люблю :: Гліб Ординцев, чоловік Олександри, відомий артист
2004 Мара :: майор Штром
2004 Курсанти :: Чернов, майор
2004 Команда (Білорусь, Росія) :: Володя Кияшко :: головна роль
2004 Граф Крестовский :: Стас
2004 Все починається з любові :: Андрій Бадьин :: головна роль
2004 Завжди говори “завжди” -2 :: Сергій Баришев :: головна роль

2003 Теорія запою :: Віталік :: головна роль
2003 Сищики-2 :: Валентин Хазаров
2003 Радості і печалі маленького лорда :: Чарльз
2003 Неотложка :: Олег Громов :: головна роль, доктор
2003 Кармен :: “Кривий”
2003 Жадана :: Федір Макаров, фронтовик
2003 Завжди говори “завжди” :: Сергій Баришев :: головна роль, успішний бізнесмен
2003 Вокзал (Білорусь, Росія) :: Чернов :: головна роль, полковник ФСБ

2002 Пристрасті по Бумбараш (фільм-спектакль) :: епізод
2002 Небо. Літак. Дівчина :: Максим
2002 Дронго :: Олексій Чижов
2002 Все, що ти любиш :: “крутий” друг Маші

2001 Підозра :: Вадим, колишній чоловік Олександри
2001 Клітка :: Саша Арсентьев
2001 Далекобійники :: Північ
2001 В серпні 44-го (Росія, Білорусь) :: Анікушин, помічник коменданта

2000 Чистий понеділок (короткометражний) :: Кирило
2000 Чорна кімната (кіноальманах)
2000 Марш Турецького (1 сезон) :: Андрій Біленький, охоронець Бая

1999 Каменська-1 :: майор Вадим Андрійович Бойцов

1998-2002 Самозванці (всі сезони) :: Вадим, аферист, приятель Лади

1998 У двох кроках від неба (короткометражний) :: Олексій :: головна роль

1997 Країна глухих :: бандит

1996 Повернення “Броненосця” (Білорусь, Росія) :: працівник зі знімальної групи Ейзенштейна

1995 Орел і решка :: водій

1992-1994 АБВГД Ltd

1992 Зоряна година за місцевим часом (фільм-спектакль) :: перше кореш

1991 -Круїз, або Розвідна подорож :: Голубенко

ВОКАЛ
2005 Охота на асфальте

Додати коментар

Відповісти

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *