Анджеліна Джолі фільмографія, біографія

Анджеліна Джолі Пітт  — американська акторка, фотомодель, режисер, посол доброї волі ООН, лауреат премії «Оскар» та трьох премій «Золотий глобус».

Анджеліна Джолі біографія

Анджеліна Джолі Войт народилась в Лос-Анджелесі (США, штат Каліфорнія), в сім’ї відомого актора Джона Войта та франко-канадської акторки Маршелін Бертран, яка померла 27 січня 2007 року в одній з клінік Лос-Анджелесу у віці 56 років після довгої боротьби із раком яєчників.

Батьки Джолі розлучились в 1976 році, вона важко переживала їх розрив.

Коли Анджеліні виповнилося 11 років, сім’я знову переїхала в Лос-Анджелес, де Джолі два роки провчилася в Театральному інституті Лі Страсберга, а також у Вищій школі Беверлі-Хіллз

Задовго до того, як Анджеліна Джолі здобула світову популярність, майбутня зірка пробувала свої сили в модельному бізнесі. Джолі почала працювати моделлю у віці 14 років, пізніше знімалася в музичних кліпах

Повноцінна кар’єра Джолі в кіно розпочалася в 1993 році.

Анджеліна Джолі особисте життя

Особисте життя акторки завжди було в центрі уваги засобів масової інформації. Анджеліна була двічі заміжньою, і обидва рази подружжя розпадалося. У 1996 році, будучи у віці 20 років, Джолі вийшла заміж за свого партнера по фільму «Хакери», британського актора Джонні Лі Міллера, проте вже через рік вони розійшлися. Проте обидва лишилися хорошими друзями, розрив трапився по визнанню Джолі через їхню молодість, тому їх одруження було необдуманим кроком. Невдовзі вона одружилася з Бредом Піттом.

Анджеліна Джолі і Бред Піт виховують шестеро дітей: Нокс, Вів’єн і Шайло є біологічними, а Меддокс, Захара і Пекс — усиновлені

Анджеліна Джолі фільмографія

2015 Лазурний берег | By the Sea (США) :: головна роль

2014 Малефісент | Maleficent (США) :: Малефісент :: головна роль

2010 Турист | Tourist (США, Франція) :: Еліз Кліфтон-Уорд :: головна роль
2010 Солт | Salt (США) :: Евелін Солт / Evelyn Salt / :: головна роль

2009 Атлант розправив плечі | Atlas Shrugged (США)

2008 Підміна | Changeling (США) :: Крістін Коллінз :: головна роль
2008 Особливо небезпечний | Wanted (Німеччина, США) :: Фокс

2007 Сильне серце | Mighty Heart, A (США, Великобританія) :: Маріана Перл :: головна роль
2007 Беовульф | Beowulf (США) :: мати Гренделя
2006 Хибна спокуса | Good Shepherd, The (США) :: Кловер / Маргарет Вілсон :: головна роль

2005 Следж: нерозказана історія | Sledge: The Untold Story (США) :: епізод
2005 Непідготовлений | Unscripted (США)
2005 Містер і місіс Сміт | Mr. & Mrs. Smith (США) :: Джейн Сміт :: головна роль

2004 Небесний капітан | Sky Captain and the World of Tomorrow (США, Великобританія, Італія) :: Капітан Франческа Кук
2004 Лихоманка | The Fever (США)
2004 Забираючи життя | Taking Lives (США, Канада) :: Агент ФБР Ілліана Скотт :: головна роль
2004 Олександр | Alexander (США, Великобританія, Німеччина, Нідерланди) :: Олімпія :: головна роль

2003 Лара Крофт: Розкрадачка гробниць 2 – Колиска життя | Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (Німеччина, США, Японія) :: Лара Крофт :: головна роль
2003 За межею | Beyond Borders (США, Німеччина) :: Сара Джордан :: головна роль

2002 Життя або щось на зразок того | Life or Something Like It (США) :: Ленні Керріган :: головна роль

2001 Спокуса | Original Sin (США, Франція) :: Джулія :: головна роль
2001 Лара Крофт: Розкрадачка гробниць | Lara Croft: Tomb Raider (Німеччина, США, Японія) :: Лара Крофт :: головна роль

2000 Викрасти за 60 секунд | Gone in Sixty Seconds (США) :: Сара

1999 Керуючи польотами | Pushing Tin | Les aiguilleurs (Німеччина, США) :: Мері Белл
1999 Перерване життя | Girl, Interrupted (Німеччина, США) :: Ліза :: головна роль
1999 Влада страху | Bone Collector, The (США) :: Амелія Донаги :: головна роль

1998 Мінливості любові | Playing by Heart (Великобританія, США) :: Джоан :: головна роль

1998 Джіа | Gia | “Занадто несамовита щоб жити, занадто гарна щоб померти” (США) :: Джіа Марія Каранджи :: головна роль
1998 Пекельна кухня | Hell’s Kitchen (США) :: Глорія

1997 Справжня жінка | True Women (США) :: Джорджія Вірджинія Вудс
1997 Місяць пустелі | Mojave Moon (США) :: Елеанор :: головна роль
1997 Зображуючи Бога | Playing God (США) :: Клер :: головна роль
1997 Джордж Уоллас | George Wallace (США) :: Корнелія

1996 Помилковий вогонь | Foxfire (США) :: Легс
1996 Італійські коханці | Love Is All There Is (США) :: Джина Малачічі

1995 Хакери | Hackers (США) :: Кейт Ліббі
1995 Без доказів | Without Evidence (США) :: Джоді

1993 Кіборг 2 | Cyborg 2 (США) :: Каселла “Кеш” Рис
1993 Анджелла і Вирильо | Angela & Viril (США, короткометражний)
1983 У пошуках виходу | Lookin ‘to Get Out (США) :: Тош

ОЗВУЧУВАННЯ
2016 Кунг-фу Панда 3 | Kung Fu Panda 3 (США, анімаційний, у виробництві)
2011 Кунг-фу Панда 2 | Kung Fu Panda 2 (США, анімаційний)
2008 Кунг-фу Панда | Kung Fu Panda (США, анімаційний)
2004 Підводна братва: На рибалку | Shark Tale: Gettin ‘Fishy with It (США, анімаційний)
2004 Підводна братва | Shark Tale (США, анімаційний)

Участь у фільмі
2004 Біографія | Biography (США, документальний)
1998-+1999 Шоу Розі О’Доннелл | The Rosie O’Donnell Show (США, документальний)
1992 HBO: Перший погляд | HBO First Look (США, документальний)

РЕЖИСЕР
2015 Лазурний берег | By the Sea (США)
2014 Незломлених | Unbroken (США)
2012 В краю крові і меду | In the Land of Blood and Honey (США)

СЦЕНАРИСТ
2 015 Лазурний берег | By the Sea (США)
2012 В краю крові і меду | In the Land of Blood and Honey (США)

ПРОДЮСЕР
2015 Лазурний берег | By the Sea (США)
2014 Незломлених | Unbroken (США)
2014 Малефісент | Maleficent (США)
2012 В краю крові і меду | In the Land of Blood and Honey (США)
2005 Любовний недуга | Lovesick (США)

Додати коментар

Відповісти

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *