Ольга Сумська біографія, фільмографія

Ольга Сумська – відома українська акриса та телеведуча. Біографія, фільмографія та особисте життя Ольги Сумської цікавлять багатьох прихильників.

Зріст Ольга Сумська – 1, 78 м
Знак Зодіаку – Лев

 Ольга Сумська біографія

Ольга В’ячеславівна Сумська народилась у Львові у відомій акторській сім’ї Сумських. Вона стала другою дитиною в сім’ї, старша сестра —Наталія Сумська (також актриса і телеведуча). Батьки — актори Драматичного театру імені Івана Франка, В’ячеслав Сумський (Народний артист України) та Заслужена артистка УРСР Ганна Опанасенко-Сумська.

Ольга відвідувала школу № 8, дитинство пройшло на Вусинях, що в Угринові. Паралельно з навчанням в середній школі отримала музичну освіту.

Вперше на сцену вийшла в п’ятирічному віці у виставі «Дженні Герхардт» в Запорізькому українському драматичному театрі ім. М. Щорса.

У 1987 р. закінчила акторський факультет Київський інститут театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого (майстерняН. Н. Рушковського).

В 1988–2006 рр. працювала акторкою в київському Театрі російської драми імені Лесі Українки.

1997–2008 — ведуча програми «Імперія кіно» на телеканалі «1+1».

2006 — учасниця першого сезону проекту «Танці з зірками» на каналі «1+1».

2009 — ведуча телеканалу «Інтер» (програми «Ранок з „Інтером“» і «Місце зустрічі»).

Ольга Сумська особисте життя

ольга сумська фотоПершим чоловіком Ольги Сумської був актор Євген Паперний. У 1990 р. їх шлюб розпався. Від шлюбу з Паперним Ольга Сумська має дочку Антоніну (нар. 1 червня 1990).

З нинішнім чоловіком — актором Віталієм Борисюком актриса виховує доньку Ганну (нар. 2 березня 2002).

 Ольга Сумська фільмографія

2015 Плакуча верба
2015 Гречанка (Україна) :: Софія Середа :: головна роль, мати Григорія

2014 Київський торт | Київський торт (Україна)

2013 Тіні незабутих предків | Тіні незабутіх предків (Україна)
2013 Іван Сила | Іван Сила (Україна) :: Аделия
2013 Міські шпигуни :: Людмила Аверіна
2013 Агент :: Інна, співробітник НДІ Самсонова

2012 Остання роль Рити (Україна) :: Рита Руднєва :: головна роль
2012 Мамо, я льотчика люблю | Мама, я льотчика люблю (Україна)

2011 Я тебе ніколи не забуду :: Галина Василюк
2011 Костоправ (Росія, Україна) :: Олена Романова, дружина генерала
2011 Контригра :: Лені Ріфеншталь, німецький кінорежисер і фотограф, активний пропагандист Третього рейху

2010-2013 Єфросинія (всі сезони) (Росія, Україна) :: Марина Володимирівна, мама Алли
2010 Непрухи (Україна) :: Галина Непруха :: головна роль
2010 Віра, Надія, Любов :: Аріна, аспірантка
2010 Беспорно | PorNO (Росія, Україна) :: мачуха

2009 Територія краси (Україна) :: Христина Івановська :: головна роль, екстравагантна художниця
2009 Гоголь. найближчий
2009 Повернення мушкетерів :: Бланш
2009 Повернення блудного батька

2008 Хочу дитину (Україна) :: сусідка Валерії
2008 Казка про жінку та чоловіка (Україна)
2008 Нічна зміна (Росія, Україна, не був завершений) :: Любов Волкова, актриса
2008 Куплю друга (Україна) :: Ліля, дружина Артема, мачуха Тані
2008 Ділки. Бути разом :: пані Елен Гарднер
2008 Абонент тимчасово недоступний (Україна) :: Серафима Зуєва

2007 Дні надії (Україна) :: Марго :: головна роль, сестра Наді
2007 Тримай мене міцніше (Україна) :: Ольга Дніпрова

2006 Утьосов. Пісня довжиною в життя :: Немировська
2006 Театр приречених :: Ірина Аркадіївна Хмельницька, актриса театру
2006 Таємниця “Святого Патріка” (Україна) :: Наталія Вікторівна Карякіна :: головна роль
2006 Таємниця Маестро (Україна) :: княжна Тараканова
2006 Дивне Різдво (Україна) :: Лілія
2006 Старша дочка (Україна, короткометражний) :: Марина :: головна роль
2006 Кодекс честі-3
2006 Зоряні канікули (Україна) :: мама
2006 Богдан-Зиновій Хмельницький | Богдан-Зиновій Хмельницький (Україна) :: епізод (немає в титрах)

2005 Право на любов (Україна) :: Оксана, перша дружина Віктора
2005 Дідусь моєї мрії (Україна)

2004 Плакальники, або Новорічний детектив :: Вероніка :: головна роль
2004 Казанова мимоволі (Росія, Україна)

2003 Роксолана 3. Владичиця імперії (Україна) :: Роксолана Хатум ::, головна роль
2003 За двома зайцями (Україна, Росія) :: Галя, дочка Світлани Марківни

2002 Попелюшка (Росія, Україна) :: Княгиня
2002 Жіноча логіка – 2 :: чергова в готелі
2002 Нероби (Україна) :: Ліза Арсеньєва :: головна роль, (озвучание – Лідія Велєжева)

2001 Я – лялька :: Герда :: головна роль, інструктор, снайпер
2001 Вечори на хуторі біля Диканьки (Україна) :: сплетница

1997 Роксолана 2. Кохана дружина Халіфа (Україна) :: Роксолана :: головна роль
1997 Роксолана 1. Настуня (Україна) :: Настя, Роксолана Хатум :: головна роль
1997 Принцеса на бобах (Україна, Росія) :: Лара, колишня дружина Пупкова

1995 Партитура на могильному камені | Партитура на могильному камені (Україна) :: Лана, дружина композитора

1994 Тигролови (Україна) :: Наталка, дівчина з далекосхідної тайги, врятована Андрієм від ведмедя
1994 Кілька любовних історій (Україна) :: Беатріче :: головна роль, дружина похилого вельможі Егано, коханка Анікін
1994 Записки кирпатого Мефістофеля (Україна)

1993 Пастка (Україна) :: Регіна Стальська, дружина Валеріана

1992 Чотири листа фанери | Чотири листи фанери (Україна) :: Софія
1992 Помилка професора Буггенсберга (не був завершений) :: Маркіза де Сад
1992 Київські прохачі | Київські прохачі (Україна) :: епізод
1992 Голос трави (Україна) :: Ляля :: головна роль

1991 Народний Малахій :: Оля, санітарка, жертва універсальної любові
1991 Карпатське золото :: Оксана

1990 Записки божевільного (фільм-спектакль) :: Софі

1989 Театральний сезон :: Віра Трубникова, вдова воїна-афганця, молода жінка з немовлям на руках, яку виселяють з квартири

1987 Солом’яні дзвони | Солом’яні дзвони :: Галя

1986 І в звуках пам’ять відгукнеться

1985 За покликом серця :: Катерина

1983 Вечори на хуторі біля Диканьки :: Муза / Панночка

Додати коментар

Відповісти

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *