Володимир Зеленський біографія, фільмографія

Володимир Зеленський біографія, фільмографія, інформація про сім’ю актора, ведучого, лідера студії “Квартал 95”

Володимир Зеленський біографія

Народився  25 січня 1978 року в місті Кривий Ріг. Юридичну освіту здобув у Криворізькому економічному інституті Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. За фахом ніколи не працював, якщо не враховувати двох місяців практики.

КВН

У студентські роки захопився КВН, створив театр мініатюр «Беспризорник». У цей же час Володимира Зеленського запросили в легендарну криворізьку команду КВН «Запорожье—Кривой Рог—Транзит». Незабаром Зеленський став не тільки танцювати в команді, а й виконувати ролі. Одночасно з Володимиром у команду прийшли майбутні актори «Студії Квартал-95»: Денис Манжосов, Юрій Крапов, Олександр Пікалов. Саме вони в 1997 році, відокремившись від «Транзиту», створили команду «95-й квартал», одну з найяскравіших в історії КВН. Володимир Зеленський став у ній не тільки капітаном і актором, а й автором більшості номерів. З 1999 по 2003 рік «95-й квартал» виступає у Вищій лізі КВН, учасники команди практично живуть у Москві і постійно гастролюють по СНД. В. Зеленський пише не тільки жарти для команди, а й сценарії для корпоративних свят, телепередач, концертів тощо. У 2003 році відбувається конфлікт «95-го кварталу» з компанією Амік. Володимиру Зеленському пропонують залишитися в КВН, але без команди — як автор і редактор. Зеленський відмовляється і залишає КВН.

«Студія Квартал-95»

Наприкінці 2003 року телеканал 1+1 пропонує «95-му кварталу» зробити серію концертів, що складаються з найкращих номерів команди. У 2004 році команда починає готувати свій найвідоміший проект, одночасно підробляючи в різних телепередачах. Володимир веде кулінарне шоу «Містер Кук». Всі доходи вкладаються у спільний проект, і в 2005 році на телеканалі «Інтер» стартує телешоу «Вечірній квартал», ідеологом, автором, режисером і провідним актором якого є Володимир Зеленський. Шоу швидко набирає популярність, і незабаром по рейтингах серед української аудиторії випереджає КВК і «Comedy Club». Критики відносять «Вечірній квартал» до політичного кабаре — одного з традиційних театральних жанрів, характерного скоріше для Європи. На пострадянському ж просторі звичніші сатиричні монологи у стилі Жванецького та Хазанова, які також блискуче виконує у «Вечірньому кварталі» Зеленський. Крім того, команда «95-й квартал» переростає у «Студію Квартал-95», власниками якої є Володимир Зеленський, Борис Шефір і Сергій Шефір. Студія випускає декілька проектів («Вечірній квартал», «Бійцівський клуб», «Україно, вставай»), пише сценарії для телепередач («Пісня року», «Полундра»), мюзиклів («За двома зайцями», «Три мушкетери», «Дуже новорічне кіно, або ніч у музеї»), фільмів, корпоративів.

У 2006 році Зеленський бере участь в українській версії проекту «Танці з зірками-1». Його партнеркою стає дворазова чемпіонка світу з бальних танців Олена Шоптенко. Разом перемогли у фіналі

З 2010 року – ведучий телепроекту “Розсміши коміка” та ігрового шоу “Гаряче крісло” на телеканалах “Інтер”, “1 + 1”.

У 2010-2012 входив до правління українського телеканалу “Інтер” і був його генеральним продюсером.

У 2011 році Володимир Зеленський став співведучим Філіпа Кіркорова в російській версії шоу «X-Фактор» – «Фактор А». У 2013 році став провідним музичного шоу «Хочу V ВІА Гру».

Володимир Зеленський особисте життя

Одружений на авторі команди Олені Кияшко, з якою зустрічався понад 7 років. Донька Олександра Зеленська (р. 15 липня 2004), син Кирило Зеленський (р. 21 січня 2013)

Телепроекти Володимира Зеленського

  • «Вечірний квартал» (актор, автор)
  • «Бійцівський клуб» (ведучий)
  • «Містер Кук» (ведучий)
  • «Пісня року» (ведучий)
  • «Службовий романс» (ведучий)
  • «Форт Буайяр» (учасник)
  • «Танці з зірками» (учасник)
  • Щорічний Міжнародний музичний фестиваль Crimea Music Fest, що проходить у місті Ялта (Крим, Україна) (ведучий).
  • «Хочу у Віагру» (ведучий)
  • Вишка (суддя)
  • Ліга Сміху (ведучий)

Володимир Зеленський фільмографія

2015 8 кращих побачень
2015 8 нових побачень :: Микита

2014 Кохання у великому місті-3 :: Ігор :: головна роль

2012 Ржевський проти Наполеона (Росія, Україна) :: Наполеон :: головна роль
2012 8 перших побачень :: Микита Соколов :: головна роль, ветеринар

2011 Службовий роман. Наш час :: Анатолій Єфремович Новосельцев :: головна роль
2011 Байки Мітяя (Україна) :: камео

2010 Кохання у великому місті-2 :: Ігор :: головна роль

2009 Кохання у великому місті (Росія, Україна) :: Ігор :: головна роль
2009 Як козаки … | Як козаки … (Україна) :: Остап :: головна роль, «Голова» компанії

2007 Дуже новорічне кіно, або Ніч у музеї | Дуже новорiчне Кiно (Україна) :: Вася Васильков :: головна роль

2005 Три мушкетери (Україна) :: Д’Артаньян :: головна роль
2005 Міліцейська академія (Україна) :: Мінаєв

2004 Казанова мимоволі (Росія, Україна)

Продюсер

2008 – Свати
2009 – Свати 2
2009 – Свати 3
2009 – Чудо
2010 – Як козаки …
2010 – Новорічні свати
2010 – Свати 4
2011 – Дівоче полювання
2011 – Свати 5
2011 – Чемпіони з підворіття
2012 – Ржевський проти Наполеона
2012 – Байки Мітяя
2012 – 8 перших побачень
2012 – Я буду поруч
2012 – Матусі 2
2013 – Свати 6
2013 – Кохання у великому місті 3
2013 – 1 + 1 будинку
2014 – 8 нових побачень

Сценарист

2003 – За двома зайцями
2005 – Три мушкетери
2005 – Їсти подано!
2007 – Дуже новорічне кіно, або ніч у музеї
2008 – Свати
2009 – Свати 2, Свати 3
2010 – Свати 4
2011 – Службовий роман. Наш час
2011 – Новорічні свати, Свати 5
2012 – Ржевський проти Наполеона
2012 – 8 перших побачень
2013 – Кохання у великому місті 3
2014 – 8 нових побачень

Додати коментар

Відповісти

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *